АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

11-И ДЕН ПРОТЕСТ КРАЙ СЕЛО КРУШАРЕ

Вече 11 дни продължава протестът на пътя Сливен-Ямбол край село Крушаре
12.08.2019 / 13:36

Вече 11 дни продължава протестът на пътя Сливен-Ямбол край село Крушаре. Движението между двата областни града е преустановено, съобщи говорителят на МВР-Сливен Първолета Мандинска. Пътят бе бе затворен в 17.30 часа на 2 август, припомня БТА.

Протестиращите настояват да спре принудителното унищожаване на прасетата в стопанствата "заден двор" и животните да бъдат регистрирани. Организаторите на протеста са сигнализирали за изхвърлени животински отпадъци на няколко места в община Сливен.

Според тях до тази ситуация се е стигнало заради препоръките на институциите хората сами да си колят прасетата посред лято, притискани да го направят бързо, без взети проби и без никакви санитарни мерки по събиране на останките от животните.

От полицията в Сливен съобщиха, че са били образувани две досъдебни производство за незаконно изхвъряне на животински отпадъци в местност край село Гавраилово и в река Тунджа край село Крушаре.

Животинските отпадъци край Гавраилово са били загробени в петък от служители на ОДБХ, съобщи пред БТА директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Пламен Пенчев.

Районът е дезинфекциран. От община Сливен са предоставили техника за действие на служителите на ОДБХ - Сливен, като вчера са били загробени и останките край Крушаре.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев