АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РАЗПИТВАТ НОВИ СВИДЕТЕЛИ ЗА ХАКЕРСКАТА АТАКА СРЕЩУ НАП

Хакерската атака срещу НАП
08.08.2019 / 14:19

Апелативният специализиран съд решава окончателно каква да бъде мярката за неотклонение на Иван Тодоров - един от обвиняемите за хакерската атака срещу НАП. Собственикът на "ТАД Груп" беше задържан в края на юли на Летище София при завръщането си от Канада, посочва NOVA.

Прокуратурата му повдигна обвинение за подбудителство към кибертероризъм и поиска той да остане в ареста за постоянно. Защитата му тогава обаче настоя, че няма опасност той да се укрие.

Така Тодоров беше пуснат на свобода срещу 100 000 лв. гаранция. И адвокатите му, и обвинението обжалват решението на Специализирания съд.

На заседанието в четвъртък се четат нови материали по делото.

По неофициална информация става въпрос за разпити на нови свидетели и за данни за сделки между търговски дружества. Изнасянето на лични данни е най-вероятната причина за това делото да се гледа при закрити врата.

На въпрос дали е поръчвал на служителя си Кристиян Бойков да извърши хакерски атаки срещу НАП или други институции, Тодоров отговори: "На никого нищо не съм поръчвал".

На този етап Бойков е на свобода с мярка за неотклонение "подписка" и обвинение за участие в организирана престъпна група за кибертероризъм.

Търговският директор на "ТАД Груп" Георги Янков пък ще отговаря за подбудителство. Той беше пуснат от ареста под гаранция от 20 000 лева.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев