АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

АТАНАС ЧОБАНОВ: ИМА ЦЕЛЕНАСОЧЕНО ДЕЙСТВИЕ НА ПРОКУРАТУРАТА, С КОЕТО ИСКА ДА ПОЛУЧИ ДОСТЪП ДО НАШИТЕ ДАННИ

 Атанас Чобанов
01.08.2019 / 18:26

Главният редактор на сайта "Биволъ" Атанас Чобанов отрече да има връзка с разследваната заради кибер атаката срещу Националната агенция за приходите фирма ТАД Груп. След като името на Чобанов и на разследващия сайт се появиха в публикуваните от прокуратурата доказателства по делото, от спецобвинението обявиха, че ще поискат с европейска заповед за разследване той да бъде разпитан от френските власти.

Пред "Хоризонт" Атанас Чобанов заяви:

"Извън публикациите на медиите, нищо не знам. След като започна това разследване и публикациите в медиите, тогава научих, че има такава група. Нямаме комуникация с Кристиян Бойков и какъв беше там, Иван Тодоров. Смятам, че прокуратурата се опитва да пришие "Биволъ" към някакво дело, по което могат да поискат със СРС-та и с други методи да разберат по какви теми ние работим. ... Има целенасочено действие на прокуратурата, с което тя иска да ни злепостави и да получи достъп до нашите данни", каза пред БНР Атанас Чобанов.

Чобанов обясни, че в момента е на почивка в Европа и заяви, че ще съдейства на френските власти, когато те се свържат с него. Той отрече да има каквато и да е връзка с разследваната заради кибератаката срещу Националната агенция за приходите "ТАД Груп".

"Преди около две седмици получихме от анонимен чат информация, че сайтът на Комисията за защита на личните данни е пробит. Обърнахме се към тях, към Националния център за реакция при инциденти в киберсигурността. Те затвориха пробойната и даже публикуваха благодарствен адрес. Направихме проверки - на 14 хиляди души данните бяха неправомерно достъпни. Това е анонимен източник, за който аз не знам кой е", обясни той в предаването "12+4".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев