АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МОСКВА: ПАРИЖ ДА НЕ НИ ПОУЧАВА КАК ДА РЕАГИРАМЕ НА ПРОТЕСТИ

Говорителят на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова
31.07.2019 / 23:37

Париж да не поучава Москва как да отговаря пропорционално на протестите, особено като се вземе под внимание бруталното отношение на френската полиция към "жълтите жилетки". Това призова говорителят на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

По-рано Министерството на външните работи на Франция публикува съобщение в "Туитър", в което подчертава големия брой задържани по време на неразрешен от властите в Москва протест на 27 юли.

"Френското външно министерство е обезпокоено от протестите в Москва. Същото и за Франция, където сблъсъците - така самите французи описват ситуацията - между протестиращите и полицията продължават почти една година", написа Захарова във "Фейсбук".

Говорителят припомни, че по време на протестите във Франция са загинали 11 души, 2500 са пострадали, а 9000 са арестувани.

Според нея френските власти използват всички репресивни методи срещу населението, включително сълзотворен газ, зашеметяващи гранати, водни оръдия и масови арести. Тя подчерта, че вътрешното ведомство е предупредило, че властите няма да защитават реда в страната чрез меки слова.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев