АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СПЕЦСЪДЪТ ГЛЕДА МЯРКАТА ЗА НЕОТКЛОНЕНИЕ НА СОБСТВЕНИКА НА “ТАД ГРУП“

Специализиран наказателен съд
31.07.2019 / 07:56

Специализираният наказателен съд ще решава дали да остави за постоянно в ареста собственика на “ТАД Груп“ Иван Тодоров. Останалите двама обвиняеми - Кристиян Бойков и Георги Янков, са на свобода срещу гаранции от по 20 хил. лева.

Тодоров беше арестуван за 72 часа от Гранична полиция на летище София след завръщането си от планирана преди година командировка в чужбина и беше обвинен, че заедно с Георги Янков е подбудил 20-годишния Кристиян да извърши киберпрестъпление, което предизвикало смут и страх в обществото.

Искането Тодоров да остане в ареста заради опасност да се укрие или да извърши друго престъпление, адвокатът му Ина Лулчева нарече "превратно упражняване на правомощия":

"Не може човек, който се прибира в България, когато знае, че е привлечен като обвиняем, защото той знае това нещо, да се твърди, че се укрива, а не може да се твърди, че ще извърши престъпление човек, който никога не е осъждан, още по-малко това престъпление, след като са иззети всички компютри във фирмата. Той не е сериен изнасилвач, за да го подозираме в някакво друго такова действие. Това е една незаконна, според мен, репресия“.

Ето как тя коментира и обвинението на тримата - "че са предизвикали смут и страх сред обществото":

"Това е един текст, който не ми е известно да е прилаган в последните десетки години, но по-старата практика и теория предполагат да се докаже, че те са целили именно това, а не просто да пробият една система, ако приемем, че са те, и да покажат нейната несъстоятелност“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев