АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЕСИСЛАВА ИВАНЧЕВА ПРАВИ ПАРТИЯ "НЕПОСЛУШНИТЕ"

Десислава Иванчева и Биляна Петрова
29.07.2019 / 18:54

Бившият кмет на „Младост“ Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова създават партия. Името е „Непослушните“, а те двете ще бъдат съпредседатели. Иванчева все още не е решила дали ще се кандидатира за кмет на София, обясни пред Дарик тя.

Десислава Иванчева се яви като независим кандидат за евродепутат на европейските избори през пролетта и успя да събере 1,2 на сто от гласовете. Сега обаче, с бившата й заместничка Биляна Петрова са готови да влязат официално в политиката – през своя партия с името „Непослушните“.

"Кръстих партията по този начин за хората, които, когато ни срещат по улиците, все казват: ето ги непослушните, вие сте непослушните, ние сме непослушните. Става дума вече за кауза, не за работа, а когато е кауза нещата са съвсем друго ниво. Има много хора, които са точно за каузата да променим България, да съхраним българското, да направим един достоен и качествен живот на българина", каза бившият кмет на "Младост".

Тя и хората около нея се надяват да успеят да регистрират „Неопслушните“ за участие на местните избори през есента. Иванчева разказва, че е получила няколко предложения да се кандидатира за кмет на София. Още не е сигурна, че ще участва в надпреварата.

"Не сме го обсъждали честно казано това нещо. Имаме амбиции единствено и само за "Младост". Знаете, че "Младост" си ни е на сърце, ние си живеем тук и ни пука какво става с квартала. Промяната трябва да е обща, не трябва да е само в София. Идеята ни е, че всяко населено място ще има своите Иванчева и Петрова, търсещи коренна промяна на съществуващата система", допълни още Иванчева.

Бъдещата партия е отворена за всички хора, които не са били част от политическата система.

Иванчева се раздели с поста си на кмет на столичния район „Младост“ след обвинения в корупция. Тя е осъдена на първа инстанция.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев