АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ТРАДИЦИОННИЯТ СЪБОР НА БСП НА ВРЪХ БУЗЛУДЖА СЪБИРА ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА

Бузлуджа
26.07.2019 / 08:55

Традиционният събор на БСП на връх Бузлуджа ще събере за два дни десетки хиляди социалисти от цялата страна. С мотото "Единни за България" симпатизантите и членовете на БСП ще отбележат 128 години от организираното социалистическо движение в България.

Проявите започват днес с разширено заседание на Националния съвет на БСП в зала "Възраждане" в Габрово. На него ще вземат участие областни и общински председатели на БСП, кметове и общински съветници. Следобед ще бъдат поднесени цветя пред паметната плоча на Бузлуджанския конгрес, паметника на Васил Априлов и Костницата на загиналите за свободата. Председателят на НС на БСП Корнелия Нинова ще открие ежегодното колоездачно изкачване от Габрово до Шипка. Ще бъдат поднесени венци и цветя в чест на боевете при Шипка по време на Руско-турската война.

В съботния ден в местността "Историческа поляна" под връх Бузлуджа ще се проведе традиционният събор на левицата и младежката дискусия "Оставам в България, променям своята община". Късно в следобедните часове на "Историческа поляна" ще се проведе и срещата на членовете на Изпълнителното бюро на БСП и народните представители с участници и в националния събор, и от общините и областите.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова ще даде старт на колоездачното състезание за Купа „Васил Дянков”, което ще започне от центъра на Габрово и ще финишира на връх Шипка.

На Паметника на свободата ще бъдат наградени победителите от надпреварата и ще бъдат поднесени венци.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев