АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕСТЪПНИЦИ, ПОДГОТВЯЛИ ПОКУШЕНИЯ НАД ПРОКУРОРИ, СЕ ПРИЗНАХА ЗА ВИНОВНИ

Йоско Констинбродския - син
22.07.2019 / 19:11

Осем от участниците в наркогрупата, съдена за подготвяне на покушения над прокурори, се признаха за виновни. Така те се споразумяха с държавното обвинение и получиха ефективни присъди, съобщиха от Специализираната прокуратура. В организирана престъпна група, наричана от самите тях "Фирмата", са участвали общо 18 души, които са се занимавали с производство и разпространение на наркотици. Най-тежкото наказание от осемте признали си получи Петко Стоянов, сочен за един от ръководителите на групата. Той ще прекара 4 години в затвора. Останалите се разминаха с наказания между 1 години и 3,6 г. зад решетките.

Наложените наказания са окончателни и вече са приведени в изпълнение.

Петко Стоянов остава подсъдим по делото в Специализирания наказателен съд по друго обвинение - отказва да признае участието си в приготовления за убийство на двама прокурори от Специализираната прокуратура и служител на МВР, за което е обвинен заедно с другия ръководител на групата Иван Йосифов (син на Йосиф Йосифов - Костинбродския) и неговата "дясната ръка" Стефан Гевгелийски.

Освен срещу Стоянов, делото в Специализирания наказателен съд ще продължи срещу останалите 10 лица, обвинени за участие в престъпното сдружение и за различни вторични престъпления.

Групата на Стоянов и Йосифов бе неутрализирана на 27 юни 2018 г.

Събраните доказателства показаха, че тя е действала от началото на същата година, като целта й е била производство, преработка, придобиване, държане и разпространение на наркотични вещества и прекурсори. Предлагала е цялата гама от наркотици - марихуана, амфетамин, кокаин, хероин и екстази, като част от тях е произвеждала сама.

Не след дълго се формирала и крайната й цел - да завладее наркопазара в София и да постигне големи печалби. За целта били привлечени хора, които като да доставят наркотични вещества на едро, да работят като "дилъри" на групата, да транспортират "стоката" до крайни клиенти, да извършват силови и наказателни действия над конкуренти и нелоялни партньори, както и други лица, които са пречка за дейността - в това число над служители на МВР и магистрати.

Източник: Дир. бг

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев