АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НИНОВА КЪМ БОРИСОВ: КОЙ ВИ УПЪЛНОМОЩИ ЕДНОЛИЧНО ДА ЗАЯВИТЕ, ЧЕ ЩЕ ПЛАТИМ ЗА F-16 ВЕДНАГА?

Корнелия Нинова
19.07.2019 / 10:22

"Вчера министър-председателят направи едно скандално изказване-признание. Той каза: „Аз лично настоях да си платим веднага“. Искаме той да дойде в парламента и да заяви това тук, пред нас, както и да отговаря на въпроси - кой го е упълномощил да поема такива ангажименти? Това може би означава, че американската страна не е искала плащане веднага", заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова. Народното събрание обсъжда ратификацията на договорите за придобиване на изтребители F-16 и свързаното оборудване и въоръжение.

Изказване на лидера на БСП Корнелия Нинова

От „БСП за България“ настояваме да поканим в парламента министър-председателя Бойко Борисов. Днес ще ратифицирате един ключов договор за България, който е сложен от военно-техническа и финансово-икономическа гледна точка.

За военно-техническата експертиза ще говорят експертите, но вчера министър-председателят направи едно скандално изказване-признание. Той каза: „Аз лично настоях да си платим веднага“. Искаме той да дойде в парламента и да заяви това тук, пред нас, както и да отговаря на въпроси - кой го е упълномощил да поема такива ангажименти? Това може би означава, че американската страна не е искала плащане веднага.

Предстои актуализация на бюджета. Министър-председателят изрече една лъжа вчера - че ще плащаме веднага, защото правителството е събрало пари от контрабанда и борба със сивата икономика. Имам въпрос към премиера – тогава защо се налага парламентът да актуализира бюджета и правителството да взима заем? Очевидно парите не са от борба със сивата икономика и от контрабанда. Мисля, че в най-висока степен, в този момент, отговорността лежи върху премиера след това скандално изказване за еднолично решение- да се плати сделката сега и веднага, накуп. Настояваме той да бъде извикан и да отговаря на въпросите на депутатите от „БСП за България“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев