АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КРИСТИЯН БОЙКОВ, ОБВИНЕН ЗА КИБЕРАТАКАТА СРЕЩУ НАП ОСТАВА В АРЕСТА ЗА ПОНЕ 72 ЧАСА

Киберсигурност
18.07.2019 / 08:11

20-годишният Кристиян Бойков от Пловдив, който беше задържан за кибератаката срещу НАП, ще остане в ареста поне за 72 часа, съобщиха от Софийската градска прокуратура.

Кристиян Бойков все още не е дал обяснение по случая, съобщиха неговите адвокати, като подчертаха, че няма доказателства за вината му. Междувременно премиерът Бойко Борисов поиска младежи като задържания хакер да бъдат привличани да работят за службите.

"Просто уникални мозъци имаме и много е важно да намерим начин за такива да имаме да плащаме повече, за да могат да ги ползват службите и ние самите, за да не ни нанасят такива щети и след това да им се повдигат обвинения, да ги привлечем да работят в полза на държавата, това са такива вълшебници. С това един вид показваш, че уменията са ти надраснали това, което киберзащитите имат", каза премиерът.

Председателят на Комисията за защита на личните данни Венцислав Караджов заяви в предаването "Преди всички", че всеки, който се е почувствал засегнат от хакерската атака срещу НАП може да търси обезщетение.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев