АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ШЕФЪТ НА КНСБ: ИМА МАНИПУЛАЦИИ НА ПАЗАРА НА ПРОМИШЛЕН ТОК

Пламен Димитров
15.07.2019 / 11:48

„Смятам, че има манипулации на пазара на промишлен ток. Индустрията е права, защото от началото на годината няколко пъти имаше ненормални цени по сегмента „Ден напред”. Основното обяснение обаче не е в производителите, а в търговците”. Това заяви в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Според него имената на въпросните търговци трябва да бъдат казани на взимащите решения. И ако те не предприемат мерки, въпросните имена трябва да се съобщят публично.

Димитров коментира и най-новите предложения на КНСБ за данъчни промени. Те ще бъдат обсъдени на форум в петък, на който ще присъства и финансовият министър Владислав Горанов.

„Предлагаме въвеждане на необлагаем минимум. От доходите на всички работещи българи да се приспада минималната работна заплата и останалото да се облага с 10-те процента. За целта трябват 1-1,5 млрд. лева, които обаче ще останат у българите и ще бъдат вкарани в потреблението. 16 държави от ЕС имат такъв необлагаем минимум”, каза Димитров.

Според КНСБ трябва да бъде увеличен и налогът върху дивидентите и да има данъчни стимули за млади семейства.

Той бе категоричен, че неравенствата в България са най-дълбоки в целия ЕС. Разликата между най-бедните и най-богатите работещи е 7.7 пъти. „Тази несправедливост се отразява и на спестяванията – 2/3 от българите нямат и един лев в банка. Както казва шефът на МВФ, това е опасно за обществения мир”, коментира още Димитров.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев