АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ШЕФОВЕТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ ПРИ БОЙКО БОРИСОВ, РАЗБРАХА СЕ ЗА ФЕЪРПЛЕЙ

Бойко Борисов проведе среща със собствениците на трите водещи футболни отбора
08.07.2019 / 15:26

Премиерът Бойко Борисов прие на официална среща в министерски съвет президента на БФС Борислав Михайлов и собствениците на трите най-силни клубове Георги Домусчиев (Лудогорец), Гриша Ганчев (ЦСКА) и Васил Божков (Левски).

На срещата присъстваха главният прокурор Сотир Цацаров и вътрешният министър Младен Маринов.

Ето какво каза след съвещанието Борислав Михайлов: "Чувал съм и аз, че има някакъв натиск върху съдиите. Живеем в една и съща държава, нали така? Но съм си дал телефона на всички. А никой не ми е звънял за нищо. Инициативата за днешната среща беше на премиера Борисов. Той се грижи за цялата държава, част от която е и футболът ни. Опитва да помага, за да не се стига до наказания, като това с футболните хулигани.

Не мога да кажа кога ще има нова такава среща. Идеята беше на премиера. Не можем да му казваме кога пак да го направи, нали така?", коментира Михайлов.

“Според КЗК, няма конфликт на интереси за тв правата. Стиснахме си ръцете за феърплей. Разбрахме се да не се притискат съдиите”, добави Боби Михайлов.

Министър Маринов заяви, че ще направи всичко възможно да не се купуват мачове.

"Поведението на агитките е функция на това, което се случва в отборите, на самия терен и в отношенията между собствениците на клубовете. Важно е да има феърплей. Важното е да няма напрежение, което да рефлектира към поведението на агитките и върху качеството на спорта. Присъствах като заинтересован от обществения ред, как ще се държат агитките. Нашият фокус ще бъде върху това да не се допуска купуване на мачове, натиск върху длъжностни лица.

Премиерът искаше да начертаем план, да говорим концептуално и да не се стига до напрежение. Целта на срещата беше да има феърплей през следващото първенство", коментира Младен Маринов

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев