АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НАЦИОНАЛНОТО СЪБРАНИЕ НА ГЕРБ ОТСТРАНИ ЦВЕТАНОВ ОТ ВСИЧКИ ПОСТОВЕ В ПАРТИЯТА

Бойко Борисов и Цветан Цветанов
07.07.2019 / 21:08

Националното събрание на ГЕРБ отстрани Цветан Цветанов от всички ръководни постове в партията с 1046 гласа "за", 10 "против" и 11 "въздържали се". Цвета Караянчева и областният координатор на Силистра Тодор Тодоров бяха избрани единодушно за членове на Изпълнителната комисия по предложение на премиера и лидер на партията Бойко Борисов. Други предложения нямаше. Румяна Бъчварова бе извадена от изпълкома на ГЕРБ заради назначаването й за посланик в Израел. Конгресът на ГЕРБ реши още да бъде създадена етична комисия, която да следи за поведението на всеки партиен член.

"Може би за мен е, така, най-труден ден, но това е животът. Цветанов си остава партиен член, ще си работи в първичната партийна организация. Да не я коментираме повече тая тема, много е болезнена", каза Борисов във връзка с отстраняването на Цветанов от зам.-председателското място в ГЕРБ.

"Очакваше се много голям драматизъм, но ГЕРБ се оказа много дисциплинирана партия", допълни той.

"Представяте ли си колко би било забавно сега да кажа: оттеглям точката за Цветанов, той си остава, няма да си дава оставката, каквото направиха в БСП. Просто искам да видите разликата в партиите, щото нашто е отговорно решение. И надали всеки, който си е вдигнал ръката за отстраняването на Цветанов, му е било добре след толкова години съвместна работ Но животът е динамичен, всичко се променя, и това, което се очаква от нас, е да се променяме също. Който може, разбира се. Който не може - времето го изхвърля", каза още Борисов.

"Искам към Изпълнителната комисия да има една комисия по етика от много чисти, морални хора и когато получаваме сигнали, първо ние да си ги проверяваме, а после службите, МВР и прокуратурата", обясни лидерът на ГЕРБ.

"Първо ние за себе си да знаем – ако ще се говори за къщи за гости или че някой взел минералната вода – първо ние да проверим дали е верно", обясни той.

Борисов препоръча на своите да си огледат внимателно кандидатите за местните избори.

"На миналия конгрес ви говорих за сини и червени лампички – вие не ме разбрахте. Не ме разбраха и тия с къщите за гости", посочи Борисов. И добави: "Няма да има милост за никого".

Той се оплака, че не е нормално за всеки прегрешил кмет да търсят него и препоръча на структурите по места сами да се оправят с проблемите.

Огледайте си внимателно хората за местните избори, заръча той на делегатите. "Да видим дали не сме станали много лъскави, дали не сме станали номеклатура, дето му викат хората. Ако се окаже така, значи сме приключили" каза Борисов.

Той коментира и темата с намаляването на партийните субсидии.

"Референдум се направи за партийните субсидии, хиляди се изговориха, че партиите взимат много пари и трябва да е 1 лев. Но всички гледаха нас, защото знаеха, че когато ние решим – тогава ще стане. И го направихме. Направихме това, което два милиона и половина искаха", заяви Борисов.

Той отговори така на упреците от страна на БСП, че по този начин се унищожава опозицията: "Само преди един месец бяха изборите със старите субсидии, победихме ги и със субсидии. Е, как така унищожаваме опозицията, със субсидии или без субсидии, не мога да ги разбера. И понеже те са много коварни, не казват колко да бъде субсидията, за да подлъжат хората, че те едва ли не са за 1 лев. Къде им е предложението?", каза Борисов.

Той предложи в ГЕРБ да има диференцирана ставка за членския внос и тези, които заемат по-високи постове, благодарение на партията, да плащат повече, а студенти и пенсионери да плащат, както досега - 2 лева. Така, според него, ще се компенсират загубите от намаляването на сибсидията и ще има повече "чистота и прозрачност".

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев