АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОТКРИХА ЮБИЛЕЙНА ИЗЛОЖБА НА ХУДОЖНИКА ВАСИЛЕН ВАСЕВСКИ В СЛИВЕН

Василен Васевски и  Стефан Радев
06.07.2019 / 11:13

Юбилейна изложба "(Не)Възможното завръщане" на художника Василен Васевски беше открита снощи в „Узуновата къща” на галерия „Димитър Добрович” в Сливен. Изложбата включва 45 картини – портрети, пейзажи и фигурални композиции.

„Щастлив съм, че мога да представя тази колекция от картини в родния си град, на който винаги съм държал и пъпната връв със Сливен не се е скъсала”, каза художникът, който тази година навършва 50 години.

На откриването присъства кметът Стефан Радев, който поздрави художника за представянето на изложбата в Сливен.

„Макар и далеч, Василен Васевски, винаги е имал позиция по важни за нашата общност въпроси. Много се надявам завръщането да не е невъзможно и не само Василен, но и други наши съграждани да се завръщат в родния град”, каза кметът.

Василен Васевски е роден в Сливен през 1969 година. През 1997 г. завършва Националната художествена академия в София със специалност "Живопис". Повече от 20 години той живее в САЩ. От две години е професор в Илинойския университет за изкуство - Чикаго. Художникът обяви, че със свои приятели са подели инициатива за пренасяне и засаждане на фиданка от Стария бряст в Чикаго.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев