АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НОВИ ИНВЕСТИЦИИ В ГРАДСКАТА СРЕДА НА СЛИВЕН

Детска прощадка
05.07.2019 / 15:40

На 1 юли Община Сливен кандидатства с нов проект, свързан с инфраструктурата на града. Става въпрос за инвестиции в градска среда в кварталите „Българка“, „Сини камъни“ и „Дружба“. Това обяви на брифинг днес кметът Стефан Радев. Той обясни, че на тези места се предвижда създаването на три зони, респективно по една в трите жилищни комплекса.

„Идеята е за цялостно обновяване с паркови площи, алеи, детски и спортни площадки, паркоместа, така че да придадем нова визия и да го тестваме като модел за обновяване на кварталите. Те са големи квартали и един проект не обхваща целия район. Обхваща едно каре от блокове в дадения комплекс“, каза Стефан Радев.

Вече има изработени идейни проекти за визията, с които е кандидатствано. Заместник-кметът Стоян Марков заяви, че след като мине оценката, те ще бъдат представени, така че хората да се запознаят с предложенията и да могат да дават и свои предложения преди одобрение на окончателния работен проект, който ще се изпълни.

Общата стойност на проекта възлиза на 3 милиона и 100 хиляди лева, средно по около 1 млн. за квартал.

„Това са спестените средства по програмите за интегриран градски транспорт и градска среда. Управляващият орган, който движи програмите, ни разреши тези пари да ги използваме за други цели“, посочи кметът Радев.

Той добави, че ако проектът е успешен, този модел за обновяване ще се приложи и в другите части на жилищните комплекси и квартали в града.

Пресслужба на община Сливен

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев