АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ПРИЕ НА ПЪРВО ЧЕТЕНЕ ЗАКОНА ЗА КОНЦЕСИИТЕ

Народно събрание
05.07.2019 / 11:32

Парламентът прие на първо четене закона за концесиите, който засяга възлагането на концесия на морски плажове. Към настоящия момент има голям брой неохраняеми морски плажове и сроковете на много концесионни договори изтичат.

Министърът на туризма Николина Ангелкова заяви пред депутатите, че започва дебат за статута на морските плажове.

"Това, което е важно, е да намерим баланса, за да имаме правилно и конкуретно развитие на българския туристически продукт по Черноморието. Много ме е яд, когато виждам цялата тази негативна кампания, която изключително много се отразява на имиджа на българския туризъм", каза Ангелкова.

Депутатът от "Атака" Павел Шопов на свой ред призова за регламентиране на ситуацията.

"Ние не можем да оставим нещата на самотек. Те бяха такива до този момент. Имаше плажове без концесионери, войни между концесионери, между потребители и концесионери", каза той.

Александър Ненков от ГЕРБ заяви, че се работи усилено и че самият факт, че има министерство на туризма показва волята на държавата този сектор да бъде приоритетен.

От БСП също подкрепиха промените и уточниха, че секторът се нуждае от категоризация на плажовете и уточниха, че от 270 плажа 144 са отдадени на концесия, но трябва да има различно ценообразуване.

"Работим в жестока конкуренция. Само на час път със самолет и на два часа път с кола има райски кътчета, в които няма бележка за 11,50 лева за бутилка минерална вода", заяви депутатът Атанас Костадинов.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев