АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕЗИДЕНТЪТ РУМЕН РАДЕВ ЩЕ СЕ СРЕЩНЕ С КИТАЙСКИЯ ПРЕМИЕР ЛИ КЪЦЯН В ДАЛИЕН

Президентът Румен Радев
01.07.2019 / 09:00

Президентът Румен Радев и премиерът на Китай Ли Къцян ще обсъдят на среща в Далиен възможностите за увеличаване на китайските инвестиции в България. По време на срещата с министър-председателя на Китай българският държавен глава ще представи план с основните насоки за развитие на българо-китайските отношения.

Румен Радев и Ли Къцян разговаряха преди години в София при посещението на китайския премиер у нас. Тогава двамата обсъдиха идеята за създаване на изследователски център в София, който да подпомогне съвместни проекти с Китай, а Радев отбеляза отличните политически отношения между двете страни.

„Прегледът на китайското икономическо присъствие в нашия регион показва, че съседни държави като Гърция, Румъния, Сърбия се радват на многократно по-голяма китайско инвестиционно присъствие. Затова и ние желаем да наваксаме пропуснатото до момента“.

Утре Радев ще участва в церемонията по откриване на световния икономически форум в Далиен, известен като Летния Давос. Държавният глава ще направи изказване в рамките на сесията „Диалог между китайските държавни предприятия и българската власт“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев