АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЛИДЕРИТЕ НА РУСИЯ, ИНДИЯ И КИТАЙ СЕ ОБЯВИХА ПРОТИВ НЕЗАКОННИТЕ САНКЦИИ

Президентът на РФ Владимир  Путин
28.06.2019 / 17:11

Лидерите на Русия, Индия и Китай призоваха днес за съвместни действия срещу протекционизма, едностранните ходове и незаконните санкции. Това заяви днес руският президент Владимир Путин след среща с китайския си колега Си Цзинпин и премиера на Индия Нарендра Моди в кулоарите на форума на Г-20 в Осака, Япония, предаде Асошиейтед прес.

По думите на Путин, трите държави са единодушни, че трябва да се спазва международното право, да се уважава националния суверенитет и да няма намеса във вътрешните работи на други държави. Той добави, че външните министри и шефове по сигурността от трите страни са имали среща, за да координират действията си срещу тероризма, наркотрафика и други предизвикателства.

Путин отбеляза, че Русия, Китай и Индия твърдо се противопоставят на протекционизма, едностранните действия и незаконните санкции в международните отношения.

Тази среща бе предшествана от сеща на върха на групата БРИКС, която освен трите страни включва още Бразилия и Южна Африка, предаде АП.

ТАСС цитира изявление на Си Цзинпин след разговорите с Путин и Моди, според когото трите страни имат "голямо влияние на международната сцена". По думите му, те са в състояние да засилят сплотеността, откритостта и сътрудничеството в света.

БТА

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев