АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

В СОФИЯ ЗАПОЧВА 40-АТА СРЕЩА НА СЪВЕТА НА ВЪНШНИТЕ МИНИСТРИ ОТ ЧЕРНОМОРИЕТО

 Екатерина Захариева
28.06.2019 / 07:56

Вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева ще открие в София 40-ата среща на Съвета на министрите на външните работи на държавите членки на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество. С форума ще бъде отбелязан краят на българското председателство на организацията и ще бъде предадена щафетата на Гърция.

България пое за четвърти път ротационното председателство на Черноморско икономическо сътрудничество в началото на тази година за период от 6 месеца и изведе като приоритет ефективните реформи, сътрудничеството с ЕС и задълбочаването на бизнес контактите между страните от региона. В края на мандата на София, събитието ще събере днес на едно място представители на 12-те държави членки - България, Азербайджан, Албания, Армения, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Русия, Сърбия, Турция и Украйна.

След работна сесия Екатерина Захариева, Маркос Боларис, заместник-външният министър на Гърция, и Майкъл Христидис, генерален секретар на ЧИС, ще обобщят предизвикателствата пред черноморската организация, смятана за най-представителната и институционално най-добре развитата в широкия Черноморски регион.

Тя е инициирана през 1992 г., като България е една от страните учредителки.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев