АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ДЕМОКРАТИТЕ РАЗИСКВАТ СТРАТЕГИИ ЗА БЕЛИЯ ДОМ

Белият дом
27.06.2019 / 08:08

Първите 10 претенденти за номинацията на американската Демократическа партия започнаха двучасовия си дебат с излагане на амбициозни планове за промяна на икономиката и обвинения, че политиката на президента Доналд Тръмп облагодетелства богатите за сметка на работещите американци, предаде Ройтерс.

Правителството на САЩ трябва да харчи бюджетни средства не за развитието на нови оръжия и войни за промяна на властта в други страни, а за нуждите на гражданите. Това мнение беше изразено в сряда от член на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ, Тулси Габард от Хавай, при първите телевизионни дебати на участниците в изборната надпревара на демократите. Те се провеждат в Маями (Флорида), излъчени от NBC.

Габард, която е служила в Ирак в продължение на две години и е в комисиите за външна политика и въоръжените сили на долната камара на Конгреса, каза, че е наясно с важността на националната сигурност и знае "ужасната цена на войната".

"Нашите лидери не посрещнаха твърде дълго нашите надежди, преместиха се от една война, за да променят режима в друга, доведоха ни до нова студена война и надпревара във въоръжаването", каза тя. "Това ни струва трилиони долари от твърдите пари на данъкоплатците, чрез труд и води до безброй жертви. " "Тази лудост трябва да свърши", смята законодателят. Тя посочи, че след като стана президент на Съединените щати, тя би изразходвала тези средства за посрещане на нуждите на гражданите, включително в сферата на общественото здраве, околната среда и за създаване на нови работни места.

Габард фундаментално се противопоставя на военната намеса на Вашингтон в делата на суверенните държави и през 2017 г. беше остро критикувана в САЩ за среща със сирийския президент Башар Асад. Тя не е сред фаворитите на демократите. Нивото на подкрепата й сред избирателите, според проучванията на общественото мнение, е около 1% до 3%.

Първите телевизионни дебати на политици, претендиращи да бъдат номинирани за кандидат за президент от Демократическата партия на изборите през 2020 г. в САЩ, се провеждат в един от културните центрове на Маями. Дискусията се провежда на два етапа: 10 участници излязоха на сцената в сряда вечерта, същият брой ще се състои в четвъртък вечер.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев