АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СТАРТИРА ЖЪТВАТА НА ПШЕНИЦА В СЛИВЕНСКИ РЕГИОН

Стефан Радев и Десислава Танева поздравиха стопаните и пожела успешна жътвена кампания
25.06.2019 / 14:05

Официален старт на жътвената кампания в сливенски регион беше даден днес в землището край селата Камен и Желю войвода. На откриването присъстваха министърът на земеделието Десислава Танева, кметът на Сливен Стефан Радев, областният управител Чавдар Божурски, представители на институции, земеделски производители и др. Домакин на събитието беше 39-годишният земеделец Георги Радев - заместник-председател на УС на НАЗ и председател на Сдружението на земеделските производители „Хаджи Димитър” – Сливен. Той обработва 11 хиляди декара земя.

„Надявам се годината да е успешна за всички земеделски производители, въпреки предизвикателствата, които се изправят пред нас и да приберем успешно реколтата“, каза Георги Радев.

Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева обяви, че посевите се намират в добро състояние. „Очакваме поредна добра година в зърнопроизводството, с добив на 5,4 милиона тона пшеница. България отдавна има много добри производители, които са конкурентни и дори по-добри дори от тези, с които са на общия пазар в Европейския съюз“, каза тя.

Кметът Стефан Радев също поздрави присъстващите и пожела успешна жътвена кампания. Той подчерта, че в момента България има едно от най-ефективните земеделски производства в Европа.

„Това се дължи на климатичните условия, на политиката на държавата и най-вече на труда на хората, които се занимават със земеделие. Това са хора, които сами са господари на живота си, които сами постигат успехите си. Имаме нужда от все повече личности, които вярват в собствените си възможности и успяват да ги реализират“, каза кметът.

След официалното откриване беше извършен ритуал „зажътване“ от местната фолклорна група. Събитието беше съпътствано от изложба на селскостопанска техника.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев