АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАПОЧНА ПАНОРАМА НА ОБРАЗОВАНИЕТО 2019 ГОДИНА

Заместник-кметът Пепа Чиликова поздрави участниците и пожела на всички деца да направят информиран избор
25.06.2019 / 13:57

При голям интерес започна тазгодишното издание на Панорама на образованието в Сливен. Държавен театър „Стефан Киров“ подслони 18 щанда на средни училища, профилирани и професионални гимназии от града, висши училища – Филиал Сливен на Медицински университет–Варна „Проф. д-р Параскев Стоянов“, ИПФ и Колеж–Сливен към Технически университет–София, както и Дирекция „Бюро по труда“-Сливен. Заместник-кметът Пепа Чиликова поздрави участниците и пожела на всички деца да направят информиран избор.

„Радвам се, че за поредна година в нашия град се провежда Панорама на образованието. Благодаря на всички, които се включиха, защото това е един от най-важните избори, които правят нашите деца. Той е важен и определящ за сбъдването на техните мечти. Пожелавам на всички успех, а на училищата – мотивирани и умни деца. На добър час!“, каза Пепа Чиликова.

От своя страна началникът на Регионалното управление на образованието в Сливен Милена Чолакова благодари на Община Сливен за помощта при организацията на изложението.

„Искрено благодаря на Община Сливен за помощта, която ни оказа при организацията. Пожелавам днес всеки да направи своя информиран, правилен и мотивиран избор и на есен, когато започне в новото учебно заведение, да ходи не защото трябва, а защото му е хубаво, приятно и защото го желае“, обърна се към присъстващите Чолакова.

След официалното откриване зам.-кметът посети щандовете и се запозна лично с възможностите, които предлагат образователните институции в града.

Събитието се организира от Регионално управление на образованието–Сливен, Община Сливен и ЦПЛР – Център за кариерно ориентиране–Сливен. Целта е образователните институции да представят възможностите за прием през учебната 2019/2020 година и условията, които предоставят.

Учениците, родителите и гражданите, които проявяват интерес, биха могли да посетят Панорамата на образованието до 18.00 часа днес.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев