АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

РУСИЯ: ВИДЕОМАТЕРИАЛИТЕ, НА КОИТО СЕ ОСНОВАВА ОБВИНЕНИЕТО ЗА MH17, СА ФАЛШИФИЦИРАНИ

Сваленият над Украйна пътнически самолет MH17
19.06.2019 / 21:58

От Министерството на външните работи на Русия нарекоха "голословни" обвиненията на Съвместната разследваща група срещу Русия във връзка с MH17.

Видеоматериалите, но които се основава в своите изводи Съвместната разследваща група по делото за сваления самолет на Малайзийските авиолинии, са фалшифицирани.

"От разсекретяване на данни за руската военна техника и провеждането на сложен експеримент от страна на концерна "Алмаз-Антей", до предаването на първични радарни данни и документация, доказваща украинската принадлежност на ракетата, свалила малайзийския Боинг, а също така и високоточни експертизи, доказващи фалшифицирането на видеоматериалите, на които се основава в изводите си Съвместната разследваща група", се казва в съобщението на руското външно ведомство.

Както отбелязаха от ведомството, Москва e готова да окаже пълно съдействие на разследването, като в тази връзка e свършен голям обем работа.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви, че Москва e била винаги готова за конкретен и професионален разговор по всички аспекти на продължаващото международно разследване на катастрофата на малайзийския боинг в Източна Украйна през 2014 г.

Заместник главният прокурор на Русия Николай Виниченко обяви, че не са представени никакви данни, които да показват причастност на руски граждани в катастрофата на малайзийския боинг в небето над Донбас през 2014 г.

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев