АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БИВШИ ШЕФОВЕ НА АПИ ОТИВАТ НА СЪД

Съд
19.06.2019 / 13:18

Бившият председател на Агенция „Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров отива на съд заради ремонта на 31-километров участък от магистрала „Марица“.

За същото, но в качеството му на член на Управителния съвет на Агенцията, на съд отива и друг бивш шеф на АПИ - Дончо Атанасов.

Лазаров е обвинен в умишлена безстопанственост, ощетила транспортното министерство с над 30 милиона лева. За същата сума отговорност се търси и от Атанасов, както и от друг бивш член на Управителния съвет на Агенцията - Илиана Захариева, като обвинението им е за независимо съпричинителство.

Разследването е от пролетта на 2017 година - няколко месеца след изненадващата оставка без мотиви на Лазар Лазаров.

Прокуратурата видя данни за престъпление в това, че при действащ през 2014 година договор с италианска фирма за ремонт на пътния участък от магистрала „Марица“ тогавашното ръководство на Пътната агенция сключва договор за отводняване и стабилизиране на почвата с друга фирма.

Затвор от 3 до 12 години заплашват Лазар Лазаров, ако бъде признат за виновен.

Наказанието за Атанасов и Захариева е лишаване от свобода - от 3 до 10 години, уточняват от държавното обвинение.

Новото е, че Лазаров отива на съд заедно с Атанасов и Захариева и че прокуратурата е намалила с 10 милиона размера на щетата, нанесена на Пътната агенция - до 30 милиона лева.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев