АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БИВШИЯТ ЗАМ.-КМЕТ НА СОФИЯ ЕВГЕНИ КРУСЕВ ОТИВА НА СЪД ЗАРАДИ "ГРАФА"

Евгени Крусев
18.06.2019 / 17:39

Прокуратурата е внесла в съда обвинителен акт за длъжностно престъпление срещу бившия зам.-кмет на София Евгени Крусев. Това съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев на брифинг в Съдебната палата.

Обвинението на Крусев е заради начина, по който са подменени виброизолационите подложки на трамвайните релси на ул. "Граф Игнатиев". Случаят с бившия зам.-кмет по транспорта е от края на миналата година. Прокуратурата тогава обясни, че първоначално за ремонта на трамвайното трасе се явили 4 фирми. Изискването било подложките да тежат 5 кг на квадратен метър.

Офертата на ПСТ била с тежест 15,6 кг на квадратен метър, а тази на Джи Пи груп отговаряла на изискванията. Така била избрана офертата на GP груп. Впоследствие обаче шефът на електротранспорта Асен Тасев обяснил, че макар подложката на ПСТ да е по-тежка, е по-качествена. Последвало заседание, с което все пак работата била възложена на ПСТ. Грешката на Крусев, според прокуратурата била, че променил договора с Джи Пи груп, което пък довело до промяна на инвестиционния проект без да е спазен законът.

На 4 декември 2018 г. Евгени Крусев подаде оставка като заместник-кмет по транспорт на Столична община заради това, че бе привлечен като обвиняем във връзка с длъжностно престъпление заради ремонта на ул. „Граф Игнатиев“, припомня "Фокус".

По-късно председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков отрече некачественият ремонт на столичния булевард да е причината. Вместо това той посочи като мотив нарушаването на процедурата по Закона за обществените поръчки.

Думите му бяха подкрепени и от главния прокурор Сотир Цацаров. Той уточни, че повдигнатото обвинение за длъжностно престъпление на бившия зам.-кмет е свързано с обществената поръчка за шумо- и виброизолиращи подложки на булеварда.

От своя страна лидерът на БСП - София Калоян Паргов упрекна кадровата политика на ГЕРБ. Той изрази мнение, че оставката на Крусев не е решение на проблема, а начин кметът на София Йорданка Фандъкова да избяга от отговорност.

Самият Крусев заяви, че не се притеснява от повдигнатите му обвинения, защото се е водел от интересите на общината.

Източник: Епицентър. бг

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев