АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СЕЛО БЯЛА ОТБЕЛЯЗА ТРАДИЦИОННИЯ ЦЪРКОВЕН СЪБОР

Заместник-кметът Румен Иванов присъства на тържествения водосвет в Бяла
17.06.2019 / 15:39

Село Бяла отбеляза днес традиционния църковен събор. На Свети Дух църквата в селото „Света Троица“ чества храмовия си празник. По този повод заместник-кметът Румен Иванов присъства на тържествения водосвет в Бяла. Той поздрави от името на кмета на Сливен Стефан Радев всички жители на селото.

„На днешния светъл ден – Свети дух, пожелавам много здраве на всички вас, на близките и приятелите ви. Съхранявайте все така християнските ценности, българските традиции и духовното наследство на прадедите ни. Поздравявам организаторите от Църковното настоятелство, Кметството и Народно читалище „Христо Ботев 1936“ за постоянството и отдадеността, с която се грижат за сплотеността на вашата общност“, се казва в поздравителния адрес от кмета.

„За мен е голяма радост и отговорност на Свети Дух да ви посрещна всички вас пред този храм и да ви поздравя с добре дошли“ каза на свой ред кметът на селото Желю Янков.

За празника беше приготвен и курбан за здраве.

На събитието присъстваха народният представител Кольо Милев, общински съветници от местния парламент, кметове на населени места, жители и гости на село Бяла.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев