АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РАЗСЛЕДВАТ ЗА КОРУПЦИЯ КМЕТА НА КОСТЕНЕЦ

Радостин Радев
17.06.2019 / 12:30

Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната специализирана прокуратура. Екипи на специализираната прокуратура, КПКОНПИ и СДВР са в сградата на Общината.

От прокуратурата не дават повече информация, освен че се извършват обиски, претърсвания и изземвания в сградата на кметството.

Радостин Радев е кмет на Костенец втори мандат - с подкрепата на БСП. Твърди се, че е задържан, но тази информация не е потвърдена.

Акцията на спецпрокуратура, Антикорупционната комисия и СДВР днес в Костенец идва след подобна - буквално преди десетина дни - срещу кмета на пловдивския район „Северен“ Ральо Ралев. По обвинение в искане на подкуп, той е в ареста с решение на спецсъд. Под стража е и кметът на Божурище Георги Димов заради манипулиран търг за продажба на безценица на четири общински имота.

Обект на разследване са и други градоначалници, като първият знаков случай беше Десислава Иванчева - преди малко повече от година, която даже има 15-годишна осъдителна присъда - на първа инстанция, за искане на подкуп.

При една от поредните акции „Кмет“ заместник главният прокурор коментира: „много се краде и се краде нагло“ и напомни, че тези престъпления вече се разследват от спецпрокуратурата и препоръча на местните власти „да си ъпдейтнат ситуацията“.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев