АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КОРНЕЛИЯ НИНОВА: НЕ ПОДАДОХ ОСТАВКА, ЗА ДА НЯМА ОТЛИВ ОТ БСП

Корнелия Нинова
17.06.2019 / 11:04

Когато подадох оставка (пред Пленума на БСП), не подозирах риска от разделение и разсипване на партията. Това каза в предаването „Тази сутрин” по бТВ лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод отказd ir вчера да подаде оставка и пред Конгреса на партията, с което официално да се оттегли от председателския пост.

„Една седмица след оставката партията беше в ступор, който прерасна в гняв. Структури от страната и членове на софийска организация започнаха да връщат партийни книжки и да искат да напускат партията. Това ме притесни. Дадох си сметка, че това, което градихме три години, е пред разпад. Не подозирах такъв ефект и си дадох сметка, че моята оставка може да доведе до сериозен спад в подкрепата за БСП. Предстоят местни избори, а ще отидем на тях разбити”, обясни Корнелия Нинова.

Имало е натиск върху делегати включително и чрез привикване в банки на хора с кредити, които били предупредени да внимават как ще гласуват на партийния форум, за да нямат проблеми с връщането на кредитите.

По думите ѝ, за първи път в политиката казва едно, а прави друго и си дава сметка какво ще ѝ се излее на главата. „Трябваше да си преглътна егото и си, да понеса имиджови щети. Не беше лесно решение. Трябваше обаче да минимизирам щетите от тази криза, в която изпаднахме”, добави Нинова.

Тя попита защо хората от партията, които са я громили по телевизионните студия, не са се изказали пред Конгреса, където е мястото. След речта ѝ вчера пред партийния форум, хората от вътрешната опозиция напуснали залата.

Корнелия Нинова смята, че вчера на конгреса е получила подкрепа от съпартийците си и твърди, че това много я е заредило.

Относно предложението на ГЕРБ партийната субсидия да бъде намалена от 11 лв. на 1 лев на глас тя каза: „Партийната субсидия трябва да се намали, но не бива да е 1 лев, защото това означава край на многопартийната система в България и диктатура на една партия”.

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев