АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПУТИН: ОТНОШЕНИЯТА МЕЖДУ САЩ И РУСИЯ СЕ ВЛОШАВАТ ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ

Президентът на РФ Владимир  Путин
13.06.2019 / 14:12

Руският президент Владимир Путин заяви в четвъртък, че връзките между Москва и Вашингтон стават все по-лоши и по-лоши. По време на интервю за руски телевизионен канал президентът подчерта, че отношенията между двете световни суперсили са "унизителни" поради редица действия, предприети от САЩ във връзка със санкциите през последните няколко години.

Коментирайки предстоящата среща на върха на Г-20 в Осака, Путин заяви, че се надява, че Русия и САЩ ще могат да намерят конструктивни решения за икономическото сътрудничество. "Много се надяваме, че здравият разум в крайна сметка ще триумфира", добави руският лидер.

Неговите коментари са факт само няколко часа, след като американският президент Доналд Тръмп заяви, че ще се срещне с руския си колега Владимир Путин в кулоарите на срещата на върха на Г-20, която ще се състои в края на юни в Япония.

Още през миналия месец Тръмп обяви, че ще се срещне с Путин по време на форума на Г-20, като и руският президент отбеляза, че срещата на върха е най-близката възможност за разговор между двамата лидери. Въпреки това Москва настоя, че всяка потенциална среща трябва да бъде инициирана от САЩ.

Междувременно говорителят на руския президент Дмитрий Песков заяви пред репортери в началото на седмица, че все още не е сигурно дали двамата лидери ще се срещнат в Осака.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев