АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

В НС ОБСЪЖДАТ ОТПАДАНЕ НА ЗАБРАНИТЕЛНИЯ СПИСЪК С ПРЕДПРИЯТИЯТА ЗА ПРИВАТИЗАЦИЯ

Народно събрание
12.06.2019 / 08:56

Комисията по икономическа политика в Народното събрание ще обсъди законопроекта на Министерския съвет, който предвижда да отпадне забранителният списък с предприятията за приватизация. КНСБ е против законопроекта.

Държавните предприятия от забранителния списък да не се приватизират, а досегашният ред за раздържавяването им да се запази. Това получиха като уверение синдикатите от зам.-министъра на икономиката Лъчезар Борисов.

Срещата беше поискана именно от КНСБ. Според синдиката текстът в новия проект на закон е неприемлив, защото създава впечатлението, че се отваря вратата към приватизацията на ключови държавни активи.От там припомнят и позицията си, че структуроопределящите предприятия не трябва да се раздържавяват.

На срещата бе поет и ангажимент законопроектът да бъде внесен в парламента, но водещата комисия да изиска становище преди приемането му от Националния съвет за тристранно сътрудничество.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев