АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОСЕМ СА КАНДИДАТИ ЗА ГЕНЕРАЛЕН ДИРЕКТОР НА БНТ

БНТ
03.06.2019 / 17:48

Осем са кандидатите, които са подали документи за участие в процедурата по избор на генерален директор на Българската национална телевизия.

Своите концепции са подали общо осем кандидати (по реда на приемане): Сашо Йовков, Никола Тодоров, Кръстю Вапцаров, Явор Симов, Сашо Диков, Радостслав Главчев, Емил Кошлуков и Стоил Рошкев.

Изслушването на допуснатите кандидати ще бъде на трети и четвърти юли, а самият избор – на пети юли.

В 17 часа днес изтече крайният срок за подаване на документи на кандидатите за генерален директор на Българската национална телевизия. Процедурата за избора беше обявена от Съвета за електронни медии на 9 май.

Мандатът на генералния директор на БНТ Константин Каменаров беше прекратен предсрочно в края на април, след като той беше осъден на година и три месеца условно за шофиране след употреба на алкохол. Според Закона за радио и телевизия лица, които са осъждани на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, не могат да заемат тази длъжност.

За временно изпълняващ длъжността генерален директор на БНТ беше избран Емил Кошлуков за срок от три месеца, а междувременно СЕМ обяви процедурата за избор на генерален директор на обществената телевизия. Съгласно утвърдения от медийния регулатор график, изслушването на допуснатите кандидати ще бъде на 3 и 4 юли, а самият избор на генерален директор на БНТ на 5 юли.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев