АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗА ЧЕТВЪРТА ГОДИНА В СЛИВЕН СЕ ПРОВЕДЕ ДЕТСКИ ПАНАИР

Детски панаир
03.06.2019 / 08:06

Официалният старт на проявата днес беше даден от кмета Стефан Радев, който пожела на малките и големи посетители много приятни моменти и забавления.

През целия ден за най-малките граждани, на пл. „Цар Освободител“ бяха на разположение безплатни работилници и ателиета. Освен на площада децата участваха и в две градски игри – една в Регионалния исторически музей - Сливен, а другата в градската галерия „Сирак Скитник”.

За малчуганите с афинитет към изкуството, бяха предвидени работилници по стенопис, архитектура, пясъчни рисунки, грънчарство, плетене на гривни. Посетителите се включиха и в ателиета за сапуни, маски, изработка на магнити, цветя от салфетки и плъсти.

Малко по-късно на площада беше показан пожарен автомобил, на който малчуганите усетиха вълнението на пожарникарската професия.

За доброто настроение на граждани и гости допринесоха изпълненията на откритата сцена до Общината на децата от Вокално студио ,,Усмивка” и балетните школи ,,Петипа” и ,,Адажио”.

Детски панаир стартира преди осем години с подкрепата на Фондация „Америка за България“, като до момента са реализирани над 40 събития в над 15 града.

Събитието е първият културен градски фестивал за деца и се е превърнал в едно от най-очакваните събития за детска аудитория. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство, както на открито, така и в културни институции (музеи и галерии). Проектът е некомерсиален и позволява на всички желаещи деца да се включат абсолютно безплатно в културно-образователните инициативи.

Събитието се организира от Фондация „Изиарт“, с подкрепата на Община Сливен и е с вход свободен.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев