АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПЕЕВСКИ СЕ ОТКАЗА ДА БЪДЕ ЕВРОДЕПУТАТ

Делян Пеевски
29.05.2019 / 12:16

Депутатът от ДПС Делян Пеевски се отказва от евродепутатското място и остава в българския парламент. Това съобщи лидерът на партията Мустафа Карадайъ.

Припомняме, Пеевски бе избран за евродепутат и през 2014 г. и тогава също се отказа от честта да представлява България в Европарламента. От неговата партия сега за ЕП заминават Илхан Кючюк, Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели. Избраният за евродепутат лидер на ДПС Мустафа Карадайъ също предпочете да остане в българския парламент.

Вчера е имало събрание на членовете на Централното оперативно бюро (ЦОБ) на ДПС. Там Делян Пеевски е обявил решението си да остане да работи в България.

Малко по-късно днес Пеевски заяви пред репортери, че обструкции към него не е имало никога. Това е само в главата на олигарха Иво Прокопиев и на неговите служители Христо Иванов и Радан Кънев, каза Пеевски. По думите на Карадайъ това са само внушения.

На въпрос дали ще седне на една маса с премиера Борисов често отсъстващият от сградата на парламента депутат заяви, че с него (премиера - б.р.) може да седне само председателят (на партията - Мустафа Карадайъ).

В кулоарите на парламента Пеевски бе изненадан от въпроса на медиите какво го води в законодателния орган. "Как какво ме води - идвам на работа. Какъв изненадващ въпрос от вас", посочи той. Аз съм избран за народен представител. Тук съм, подчерта Пеевски. Ходя си в районите и работя за хората, обясни множеството си отсъствия от сградата на парламента депутатът.

Не смятам, че работата е само в (сградата) на парламента, изтъкна той. Делян Пеевски спази партийния принцип и даде възможност на лидера на партията Мустафа Карадайъ да оповести решението му да не замине за Брюксел.

Пеевски подчерта, че е надделяло колективното решение, че е по-нужен в България. На въпрос дали е бил ракетоносител на евроизборите, той отбеляза, че трябва да се погледнат резултатите и да се прецени. По думите му резултатите са подобрени от парламентарните избори.

По отношение на това дали има нови идеи за законопроекти Пеевски отбеляза, че винаги има идеи.

На въпрос дали не подвежда изборите след като втори път се отказва от мястото на евродепутат, той заяви, че пращат "хубави, млади хора в Европарламента"

Той допълни още, че за него има преференциален вот. Най-големият преференциален вот е за мен и за председателят, уточни Пеевски.

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, който обяви, че Пеевски се отказва от евродепутатското място, потвърди, че ще подаде заявление в ЦИК, за да не го обявяват за евродепутат. Ще ходя в Брюксел както и до сега - като председател на ДПС, поясни Карадайъ, който също се отказа от възможността да стане евродепутат.

 
 

Copyright © 2008-2022 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев