АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПАРТНЬОРСКА СРЕЩА ПО МЕЖДУНАРОДЕН ПРОЕКТ НА ПРОГРАМА „ЕРАЗЪМ +” СЕ ПРОВЕДЕ В СЛИВЕН

Среща
29.05.2019 / 07:57

Международна партньорска среща по проекта „Мисли глобално, действай локално, за да се гарантира успеха на всеки“ се състоя вчера в Община Сливен. Той е включен в програмата „ЕРАЗЪМ +” и има за цел осигуряване на равен достъп до квалификация и професионална интеграция за всички, да се подобрят постиженията и резултатите на учениците, за да се осигури овладяването на знания и умения и укрепване на училищното сътрудничество.

Партньори по проекта са ОУ „Братя Миладинови“ - Сливен, Начално училище ,,Босежур” - Дезирад, Франция, Основно училище № 1- Банеаса, Румъния, Детска градина в Бе Мао – Дезирад, Франция.

Срещата откри председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев, който запозна чуждестранните гости с основните функции и дейности на местния парламент. Част от културните инициативи в Сливен и дейността на Комисията по образование, наука, култура и вероизповедния бяха представени от председателя й Соня Келеведжиева и общински съветници.

В партньорската среща взе участие и заместник-кметът Пепа Чиликова, която изтъкна като основен проблем в образователния процес задържането на децата в училище. „Надявам се да почерпим опит от вашите добри практики в образователната система и социалното приобщаване”, заяви Пепа Чиликова. Тя пожела на всички участници ползотворно сътрудничество и постигане на високи резултати по проекта.

От своя страна гостите изразиха задоволството си от доброто посрещане и гостоприемството на домакините.

Изборът на приоритети в този проект е в съответствие с европейската цел за намаляване на отпадането от училище, подчертана в стратегията ,,Европа 2020”.

24-месечният проект ще приключи в края на август 2020 г. Основен координатор е Начално училище „Босежур“ – Дезирад, Франция.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев