АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КМЕТЪТ СТЕФАН РАДЕВ ПОСРЕЩНА МИНИСТЪРА НА КУЛТУРАТА БОИЛ БАНОВ

Боил Банов и Стефан Радев
23.05.2019 / 23:59

Кметът на Сливен Стефан Радев посрещна в сградата на Общината министъра на културата Боил Банов, който е на еднодневна визита в града. „Искането ми към Министерството на културата е да продължават да подкрепят културните институти на територията на нашия град и разбира се да продължим да работим толкова добре, колкото и до този момент с Министерството на културата. Това е едно от ведомствата, с които работим най-компактно и добре“, изтъкна кметът.

„Културните институции в Сливен работят много сериозно. И държавните, и общинските. Това много ме радва, защото в Сливен винаги се е зараждала култура, а културата и изкуството са вървели напред и са дърпали града. И това, което се усеща тук навсякъде е много радващо, особено в навечерието на най-светлия ни празник – 24 май“, каза министър Банов от своя страна.

По повод Денят на българската просвета и култура и празник на славянската писменост той пожела на всички граждани на Сливен здраве и да вярват в своята мисия.

По-късно Стефан Радев и Боил Банов разгледаха уникалната археологическа експозиция в Регионалния исторически музей „Д-р Симеон Табаков” и присъстваха на откриването на изложба по повод 120 години от рождението на българския художник Марио Жеков в галерия „Узунова къща“. Експозицията включва над 30 произведения от различни творчески периоди на автора.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев