АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА: У НАС СА НАЛЕТИ МИЛИАРДИ, НО ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ СЕ ДОБЛИЖАВАМЕ ДО ЕС

Водачите на евролистите на ГЕРБ и "БСП за България" Мария Габриел и Елена Йончева
14.05.2019 / 10:22

Водачите на евролистите на ГЕРБ и "БСП за България" Мария Габриел и Елена Йончева се изправиха една срещу друга в дебат в предаването "Здравей, България" по Нова телевизия. Йончева заяви, че обвинението към Борисов е, че той е председател на предизборния щаб на ГЕРБ и коалиция, което е забранено по закон. Законът за администрациите не разрешава да се съвместяват тези длъжности. „Това е безспорно нарушение. Но какво правят ГЕРБ? Когато погазят закона, те вместо да дадат да обяснения, всъщност започват да атакуват противника, в случая - президента Румен Радев, който е бил в Асеновград на празник на града. Когато властта се е сляла с организираната престъпност, президентът е длъжен да бъде коректив”, заяви Йончева.

"Моята битка вече повече от две години е срещу корупцията и липсата на справедливост. Време е тази битка да се изнесе и в Брюксел. Вече 12 години сме част от ЕС. За тези години в България са налети милиарди, но ние по никакъв начин не се доближаваме до ЕС. В последния доклад на Европейската комисия се казва, че 40 процента от българите живеят на ръба на бедността и социалното изключване, както и че две трети от сигналите за корупция срещу висши политици не се разследват", каза Елена Йончева.

"С тези европрограми и парите, които се наляха в България, тя трябваше да стане едно по-добро място за живеене. Но 70 процента от парите за земеделие са изразходвани от под 100 фирми. Вместо да се дават средства на млади фермери, те облагодетелстват определен кръг", заяви Йончева. И допълни, че това е част работата на евродепутатите - да се пренасочат пари към по-млади производители, "за да се върнат и българите от чужбина".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев