АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СОЦИАЛНОТО МИНИСТЕРСТВО ОПРОВЕРГАВА ФАЛШИВИ НОВИНИ ЗА ОТНЕМАНЕТО НА ДЕЦА

Семейство
09.05.2019 / 19:34

От социалното министерство категорично отричат да се подготвя Закон за детето, съобщиха от МТСП. В съобщението малко по-надолу пишат, че е спряна работата по Националната стратегия за детето.

"Към настоящия момент проект на подобен нормативен акт не съществува и не се подготвя. В тази връзка министерството отхвърля манипулативните внушения, че на социалните работници се дават нови правомощия да "отнемат деца", съобщават от ведомството на Бисер Петков.

Според съобщението основният приоритет в работата на социалните е децата да се отглеждат от своите майки и бащи.

"Показателен пример в това отношение е дейността на социалните работници по превенция на изоставянето. Благодарение на техните усилия през 2018 г. 1733 деца са останали да живеят в своето родно семейство", пишат от МТСП.

От ведомството на Бисер Петков се противопоставят и срещу "фалшивите новини и спекулативни интерпретации, свързани с проекта на Националната стратегия за детето, които разпалват неоснователни страхове сред родителите. Припомняме, че работата по документа е спряна", пишат от министерството. Те отново уверяват, че целят подкрепа на родителите, за да осигурят най-добрата среда за отглеждане на децата си.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев