АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

В СЛИВЕН ЗАПОЧНА СЕДМИЦА НА ИСПАНСКАТА И ИБЕРОАМЕРИКАНСКАТА КУЛТУРА

На събитието присъства  директорът на институт „Сервантес“ в София Хавиер Валдивиелсо Одриосола
07.05.2019 / 20:23

В Сливен започна Седмица на испанската и ибероамериканската култура. Тя стартира с представяне на книгата на Луис Монтеро „Неразказни легенди за маите“ и изложба с илюстрации към нея от художничката Ана Монтеро. На събитието присъства и директорът на институт „Сервантес“ в София Хавиер Валдивиелсо Одриосола. Гостите бяха приветствани от кмета на Сливен Стефан Радев.

„Голямо удоволствие за мен е да открия Седмицата на испанската и ибероамериканската културав на нашия град, в рамките на Майските дни на културата. Виждам, че много млади хора се интересуват от испанската и ибероамериканската култура. Това е много радостно за Сливен. Благодаря на института „Сервантес“ за събитията, които организираме заедно. Предстоят и прожекции от испанското кино. Надявам се да имате много приятни мигове с подготвената програма и повече наши съграждани да се докоснат до испанската култура“ каза кметът.

Той връчи и плакет на Хавиер Одриосола. От своя страна гостът благодари за топлото посрещане.

„Благодаря на всички, че сте тук. Специални благодарности и на кмета на Сливен, и на всички, които направиха възможна Седмицата на испанската и ибероамериканската култура тук“, каза на свой ред директорът на института „Сервантес.

В програмата е предвидено още участие на Луис Монтеро в кулинарно ателие „Меню Мексико“ на 8 май от 10.00 часа в Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм „Акад. Неделчо Неделчев“.

Сред заглавията, включени в Панорама на испанското кино, е „10 000 KM“, който ще бъде прожектиран на 8 май от 19.00 часа в зала „Сливен“. Ден по-късно, отново в зала „Сливен“ в 19.00 часа ще бъде прожекцията на „Романтични изгнаници“. На 10 май почитателите на испанското кино ще имат възможност да гледат „Цветя“. Седмицата ще завърши на 11 май с филма „Годеницата“.

Организатори на Седмица на испанската и ибероамериканската култура в Сливен са Община Сливен и Институт „Сервантес“-София.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев