АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАПОЧВА СЕДМИЦА НА ИСПАНСКАТА И ИБЕРОАМЕРИКАНСКАТА КУЛТУРА

Панорама на испанското кино
07.05.2019 / 09:54

Днес в Сливен започва Седмица на испанската и ибероамериканската култура. Програмата ще започне с представяне на книгата на Луис Монтеро „Неразказни легенди за маите“ и откриване на изложба с илюстрации към книгата от художничката Ана Монтеро. Събитието ще се състои тази вечер във фоайето на зала „Сливен“ от 18.00 часа. На него ще присъства и директорът на институт „Сервантес“ в София Хавиер Валдивиелсо Одриосола.

В програмата е предвидено участие на Луис Монтеро в кулинарно ателие „Меню Мексико“ на 8 май в Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм „Акад. Неделчо Неделчев“.

Сред заглавията, включени в Панорама на испанското кино, е „10 000 KM“, който ще бъде прожектиран на 8 май от 19.00 часа в зала „Сливен“. Ден по-късно, отново в зала „Сливен“ в 19.00 часа ще бъде прожекцията на „Романтични изгнаници“. На 10 май почитателите на испанското кино ще имат възможност да гледат „Цветя“. Седмицата ще завърши на 11 май с филма „Годеницата“.

Организатори на Седмица на испанската и ибероамериканската култура в Сливен са Община Сливен и Институт „Сервантес“–София.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев