АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОКУРАТУРА ОСПОРИ ДУМИ НА ПОРОЖАНОВ ЗА ПРОВЕРКИТЕ НА КЪЩИТЕ НА ГОСТИ

Проверки
03.05.2019 / 15:25

Проверките на къщите за гости се извършват в рамките на правомощията на прокуратурата, възложени са на органите на МВР и не се осъществяват съвместно с Министерство на земеделието, храните и горите (МЗХГ), нито с Държавен фонд "Земеделие". Това заявяват от прокуратурата по повод изявления на министър Румен Порожанов, свързани с "разпоредени 100%-ви проверки на къщите за гости" и постъпили запитвания от медии в тази връзка.

На 23 април по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров, на Главна дирекция "Национална полиция" - МВР са възложени проверки на всички проекти по мярка 311 "Разнообразяване към неземеделски дейности" по Програма за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г., финансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, с предмет - изграждане/модернизиране на туристически обекти - жилищни сгради (къщи) за гости.

Проверка е разпоредена и на всички проекти, по които са подпомагани разходи, свързани със закупуване на пътни превозни средства за неземеделски дейности, пряко свързани с дейността на бенефициентите.

Предметът на проверките обхваща и работата на тези държавни органи по програмите, финансирани от Европейския съюз, уточняват от прокуратурата.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев