АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ИВО ХРИСТОВ: АВТОКРАЦИЯТА Е В НАПРЕДНАЛ СТАДИЙ, НЯМА ВРЕМЕ ЗА НОВИ ПАРТИИ

Иво Христов
25.04.2019 / 10:04

Не се прави нова партия, защото няма време за художествена самодейност, битката е сега, няма време, автокрацията е в напреднал стадий, няма време за нови партии, коментира Христов. Ако БСП не успее с тези избори, следващите ще са демократична бутафория и партията-държава ГЕРБ ще си нареди пак всичко.

"Следващите избори ще се превърнат в някаква демократична бутафория, на която просто ще легитимираме назначенците на партията-държава ГЕРБ". Четвъртият в листата на социалистите допълни, че в годините преди 1989 също е имало две партии и обществени организации, но това не означава, че е съществувал демократичен избор.

Иво Христов отрече спекулациите, че е "топлата връзка" между „Дондуков“ 2 и „Позитано“ 20. Той увери, че отношенията му с президента Радев са добри и го описа като "ценностна опозиция" на сегашната власт.

„Няма топла връзка между БСП и президента и със сигурност това не съм аз. Не помня някой да е питал колко пъти седмично Плевнелиев, докато беше президент, се е чувал с Борисов“, коментира пред БНТ бившият шеф на кабинета на Радев и кандидат за евродепутат от БСП Иво Христов.

Христов обясни решението си да се завърне в листата на БСП, след като напусна партията преди години, с присъствието на два "мастодонта" на политическата сцена - ГЕРБ и БСП.

"ГЕРБ се превръща в партия-държава, с чиято протекция се назначават чиновници, служители в общински администрации и практически се решават всички въпроси в държавата. И БСП, която единствена е в позицията да промени това статукво", коментира той.

Христов смята, че пренареждането на листата на партията от Националния съвет и включването на председателя на ПЕС Сергей Станишев означава, че "партийната демокрация в БСП функционира".

Относно скандала с апартаментите, според кандидата за евродепутат на БСП понятието "политическа отговорност в ГЕРБ е абсолютно размито" и като аргумент за това той изтъкна неподаването на оставка от страна на Боил Банов.

Да замесиш някого в проверки не означава, че е замесен в гейт. Проверката срещу Йончева прерасна в проверка на всички къщи за гости.

Типично борисовско е да се вплита емоцията и Борисов e по-възмутен от самите граждани във всяка една ситуация. Един ден ще взима чук и ще разбива възмутено тераси, друг път нещо друго, допълва Христов.

"В България основания за възмущение имаме по няколко пъти дневно. Политически скандали имаме поне веднъж седмично", коментира още Иво Христов.

Той допълни, че не може да предвиди резултати от следващите избори, защото недоволните се опасяват да не бъдат отново излъгани, както според него се е случило след протестите през 2013 година.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев