АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОВЕРЯВАТ ЗАМ.-МИНИСТЪР МАНОЛЕВ ЗА "ЧАСТНА ВИЛА С МИНЕРАЛЕН БАСЕЙН ПО ЕВРОПРОЕКТ"

 Александър Манолев
17.04.2019 / 12:15

Върховна касационна прокуратура започна проверка на Александър Манолев - заместник министър на икономиката. Поводът за проверка е публикацията от "Медиапул" - "Частна вила с минерален басейн по евро проект? Зам. министър Манолев отрича".

Публикациите твърдят за извършени престъпления, засягащи финансовите интереси на Европейския съюз от лице, заемащо висша публична длъжност.

Върховна касационна прокуратура е изискала от Държавен фонд "Земеделие" заверено копие от проекта, финансиран по Програма за развитие на селските райони /ПРСР/, цитиран в публикациите - "Изграждане на жилищна сграда за гости в м."Чинар куши" гр. Сандански".

В хода на проверката прокурор от Върховна касационна прокуратура ще снеме писмени обяснения от лица, имащи информация по случая, длъжностни лица от ДФЗ, работили по одобряването на заявлението за подпомагане, последващото оторизиране на плащанията, както и за спазване на задължението на бенефициента в срок от 5 години след сключване на договора да използва придобитите активи по предназначение и с оглед спазването на разпоредбата на чл. 43 ал.1 от Наредба № 30 от 11.08.2008г. за условията и реда за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по мярка "Разнообразяване към неземеделски дейности" от ПРСР за периода 2007г. - 2013 г.

Миналата година Александър Манолев бе номиниран за поста на транспортния министър, след като Ивайло Московски подаде оставка.

Манолев е заместник-министър на икономика. Той е работил в областта на маркетинга и е заемал позиции на средно и висше управленско ниво в редица компании. Назначен за заместник-министър на туризма във второто правителство с министър-председател Бойко Борисов.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев