АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

УСПЕШНО ПРЕМИНА КЛАСИРАНЕТО В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ ПРЕЗ МЕСЕЦ АПРИЛ

Електронна система за прием на деца в детските градини
15.04.2019 / 09:48

На 12 април 2019 г. бяха публикувани резултатите от класирането в детските градини на територията на Община Сливен.

От 552 регистрирани заявления, 489 деца участваха в класирането през април, а 72 са заявленията за възрастови групи, за които няма обявени свободни места. Общо бяха класирани 476 деца, от които 443 по първо желание.

Заявленията на всички деца, които не са класирани по нито едно желание, поради недостатъчен брой точки или поради по-голяма стойност на случайното число, ще участват автоматично в класирането през май. Напомняме, че при формиране на класирането, електронната система за прием определя случайно число за всяко едно от заявленията, които участват в класирането.

Свободните места за класирането през май ще бъдат обявени в специализирания сайт за прием https://priem.sliven.bg в началото на месеца. Родителите могат да се запознаят подробно с графика на дейностите в категория „Класирания“, раздел „График на дейностите“.

Напомняме на всички родители, че записването на класираните през април деца, се извършва на място в детската градина в срок от 15 до 22 април, включително. Съгласно приетата от Общински съвет – Сливен Наредба за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски ясли, детски градини и полудневни подготвителни групи към училищата на територията на Община Сливен, ако заявителят (родител/настойник) не желае детето му да посещава детското заведение, в което е класирано, то той може да се откаже от приема като не запише детето си, губи входящия си номер и може да участва в следващи класирания с нов входящ номер и ново заявление за прием. Всички маркирани в заявленията критерии трябва да бъдат актуални към датата на класиране и доказани със съответните документи в срока за потвърждаване на приема, с изключение на тези, които се проверяват служебно.

Децата, родени през 2016 г., ще постъпят в детските градини, в които са записани през септември.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев