АГЕНЦИЯ СЛИВЕН - Адрес: Гр. Сливен, ул. "Сливница" № 12б, оф. 1, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: agency@sliven.net, e-mail: mi61@abv.bg

ПРОТЕСТЪТ В ГАБРОВО СНОЩИ ПРЕМИНА В ДИАЛОГ С МЕСТНАТА ВЛАСТ

Протести
15.04.2019 / 08:02

Снощният протест в Габрово премина в диалог с местната власт. Жители на града, които излязоха на улицата, за да се противопоставят на агресията и неспазването на правилата, настояват за законодателни промени, за работещи институции и ефективен контрол.

На петия ден от протестите в Габрово шумните демонстрации стихнаха. Жители на града, които се включиха в митинга, настояват персонална отговорност да понесе прокурорът, който първоначално освободи от ареста извършителите на побоя над продавач в централен магазин. Именно този случай нагнети напрежението.

Снощи пред общинското ръководство протестиращите представиха исканията си, насочени както към местната, така и към държавната власт. Кметът Таня Христова ги прие с обещанието, че още днес ще бъдат поставени на среща с премиера и пред законодателя.

Участниците в демонстрациите искат равни права и задължения за всички български граждани и ефективни институции и започват събирането на подписи в подкрепа.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев