АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БСП ОБЖАЛВА РЕШЕНИЕ НА ЦИК ЗА СЛУЖЕБНО ПРЕНАРЕЖДАНЕ НА СЪСТАВИТЕ НА РИК В ОСЕМ ОБЛАСТИ

Кирил Добрев
10.04.2019 / 18:51

Това обяви заместник-председателят на БСП Кирил Добрев. БСП заявяват, че ще следят много внимателно решението на ЦИК, което с обикновено мнозинство може да прескочи решението на ВАС. Поводът на жалбата е решението на ЦИК за пренареждане по служебен път на председателските и секретарските места в Районните избирателни комисии. Така ГЕРБ ще имат 29 председателски места и две секретарски, БСП - едно председателско място и 13 секретарски, а "Обединени патриоти" ще имат 29 заместник-председателски места.

"Не ми се ще отново да развивам темата за ДПС и ГЕРБ, но този път тя е с мълчаливото съгласие на патриотите, които си избраха ролята на кошаревски свидетели. ДПС и ГЕРБ ще управляват под днешните решения на ЦИК изборния процес на 26 май. Естествено БСП обжалва във ВАС решенията на ЦИК за осем области, където сме постигнали споразумение".

От БСП показаха документ от Патентното ведомство, в който личи, че марката "Коалиция за България" принадлежи на БСП. Според Кирил Добрев АБВ заблуждава избирателите.

"Да копираш модел от преди 20-30 години, в който търсиш подобна абревиатура на партия, за да заблуждаваш избирателя, днес е вече нелепо. Ако искат могат да си изберат и да си намерят Елена Йончева, която също да си включат в листата, за да може подвеждането на избирателя да бъде пълно и на сто процента".

Все още не е взето решение дали да бъде свалено доверието от кмета на Чупрене, поясниха от БСП. Кирил Добрев обаче заяви, че и тук се появява двоен стандарт, тъй като кметът на Созопол Рейзи е канен на кафе, семейството на кмета на Чупрене е арестувано като наркотрафиканти, каза Добрев.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев