АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЕПУТАТИТЕ ПРИЕХА ОСТАВКАТА НА ДЕЛЯН ДОБРЕВ

Този път депутатите прекратиха пълномощията на депутата от ГЕРБ Делян Добрев
10.04.2019 / 12:48

Парламентът прекрати пълномощията на депутата от ГЕРБ Делян Добрев. Оставката на Добрев бе вкарана като извънредна точка в дневния ред на днешното пленарно заседание и бе подкрепена с гласовете на 96 народни представители, като 7 гласуваха „против“, а 3 се въздържаха, съобщава БНТ.

Делян Добрев напуска парламента, но остава областен координатор на ГЕРБ в Хасково. Той депозира оставката си след разговор с председателя на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов и аргументира личния си акт като знак на солидарност със своите колеги, които напуснаха постовете си само заради съмнения.

Лиляна Радева и Ралица Добрева положиха клетва като народни представители от парламентарната група на ГЕРБ.

Лиляна Радева става депутат от 23 МИР – София на мястото на Данаил Кирилов, който оглави правосъдното министерство след оставката на Цецка Цачева, причина за която стана замесването на името ѝ в имотен скандал.

Ралица Добрева пък влезе в парламента от Плевенския избирателен район след депутатската оставка на Ивайло Московски, който се присъедини към екипа на международната Черноморска банка за търговия и развитие (ЧБТР). Добрева обаче трябваше да напусне законодателния орган след оставката на Цачева, но отказът на бившия правосъден министър да се върне в парламента доведе до необходимостта тя да положи клетва за втори път.

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев