АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ТРЪМП УВОЛНИ ШЕФКАТА НА ВЪТРЕШНАТА СИГУРНОСТ КИРСТЕН НИЛСЕН

Кирстен Нилсен
08.04.2019 / 12:30

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че министърът по вътрешната сигурност Кирстен Нилсен, защитник на спорната имиграционна политика на администрацията, ще напусне позицията си

По-късно Нилсен написа в Туитър, че ще напусне поста си окончателно на 10 април, за да осигури “плавен преход”, съобщи РИА Новости. „Съгласих се да остана като министър до сряда, 10 април, за да осигуря плавен преход и да се уверя, че основните цели и задачи на министерството няма да пострадат”, написа Нилсен.

По-рано американският президент Доналд Тръмп обяви оставката на Нилсен, която бе защитник на спорната му имиграционна политика. “Министърът по вътрешната сигурност Кирстен Нилсен ще напусне позицията си и бих искал да й благодаря за службата”, написа Тръмп в Туитър.

Той добави, че комисарят по митниците и граничната защита Кевин МакАлиън ще бъде изпълняващ длъжността, заемайки поста на Нилсен.

Първоначално Нилсен се присъединява към администрацията на Тръмп през януари 2017 г. като асистент на първия секретар на Тръмп, Джон Кели. Когато Кели се премести в Белия дом като началник на кабинета на президента през юли 2017 г., Нилсен отиде с него като негов заместник. Но до октомври се върна отново като министър по вътрешната сигурност.

В тази си роля тя се превърна в лицето на антиимиграционната политика на администрацията на Тръмп, включително широко осъжданата практика за отделяне на децата мигранти от техните родители.

Отношенията на Нилсен с Тръмп бяха трудни. Но въпреки непрекъснатите оплаквания на президента от представянето й, тя оставаше лоялна към него.

Миналия месец тя защити призива на Тръмп за спешни мерки за осигуряване финансирането на проекта за изграждане на стена на американско-мексиканската граница.

БГНЕС

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев