АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БСП: КОАЛИЦИЯТА ГЕРБ, ДПС И ОП ДЕЙСТВА И В ЦИК

Корнелия Нинова
05.04.2019 / 15:06

Коалицията ГЕРБ, ДПС и ОП се пренесе и в ЦИК. Доказателство за това са решенията им за служебно назначаване на Районни избирателни комисии. В познатия им стил, без аргументи и силово, те отстраняват представителите на опозицията от ключови позиции. Резултатите от последните заседания са, че от 31 РИК – 29 са с председател от ГЕРБ. Само за сравнение си струва да припомним, че съотношението на представителите на ГЕРБ и БСП, вътре в самата ЦИК, е 7 към 6. Това се казва в декларация на ИБ на БСП, разпространена до медиите.

Въпреки изискванията за запазване на съотношението между парламентарно представените партии и коалиции, и без да зачита многобройните проведени по закон консултации, ГЕРБ, с помощта на представителите на ДПС и ОП, си осигурява пълен контрол върху Районните избирателни комисии.

Причината за това може да е само една. Затиснати от "Апартаментгейт" и срива в общественото доверие, статуквото търси начин да оцелее чрез контрол и манипулации.

Няма да позволим това да се случи и ще защитаваме правата и демокрацията, в това число пред съда, се посочва още в декларацията.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев