АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГРАЖДАНСКО СДРУЖЕНИЕ "БОЕЦ" ИСКА ОСТАВКАТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО

Протест
04.04.2019 / 19:06

Гражданско сдружение "Боец" иска оставката на правителството

Около 40-50 човека от гражданското сдружение "Боец" излязоха на протест пред Министерски съвет с искане за оставката на правителството.

Причината за недоволството им е разразилия се скандал с апартаментите на властта, известен повече като "Апартамент гейт", както и казуса с имота на шефа на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев.

Протестиращите са категорични, че протестите ще продължат докато не постигнат целта си.

Председателят на сдружението Георги Георгиев заяви за news.bg, че гражданското недоволство е насочено главно срещу главния прокурор Сотир Цацаров и шефа на Антикорупционния орган Пламен Георгиев. Протестът е под надслов "Има кой да ви накаже".

Свидетели сме от последните дни на отпуски и проверките, а решението по думите му е мафията да бъде отстранена.

Според Георгиев единствената сила, която може да се изправи срещу това зло, са гражданите и независимите медии.

По думите му с протестите от сдружението целят да събудят инстинкта на гражданското общество и хората да осъзнаят своята сила. Въпрос на дни или на часове било да се постигне тази цел.

"Няма да позволим да бъдем лъгани по този грозен начин", допълни още Георгиев.

Проблемът е ескалирал от самозабравили се политици. Според Георгиев те се давят в собственото си блато.

Председателят на сдружението очаква още хора да се включат в протеста след 19 часа.

И от Сдружение "Солидарност" излязоха на протест пред Министерски съвест. Неговият председател Ивайло Илиев обясни за news.bg, че разполагат с информация относно частни съдебни изпълнители, регистрирали фирми на свое име, с които изкупуват имоти на безценица от длъжници и ги продават на десеторно по-високи цени. По думите му заместник-председателят на Камарата на ЧСИ Стоян Якимов има регистрирани на неговия име четири търговски дружества. Той отправи обвинение и към председателя на Дисциплинарната комисия към Камарата на ЧСИ Мария Цачева, която според търговския регистър има на свое име регистрирани с брат й търговско дружество, с което изкупували имоти и ги препродавали на рекордно високи цени.

Илиев изтъкна, че става дума за имоти на над 10 млрд. евро. По официални данни има 600 000 семейства в България, които са ощетени от ЧСИ. С проверка в търговския регистър и всички имотни справки ще стане ясно според него дали има и други злоупотреби.

"Като сдружение ще сезираме всички органи, но както виждаме, органите, които са натоварени да проверяват за корупция, самите те са корумпирани", каза още Илиев.

Това означава според него, че е необходимо да сезират ЕК, Съвета на Европа и ЕП, като ще се търси подкрепа отвън.

Още снимки от новината

Председателят на Гражданско сдружение "Боец"  Георги Георгиев

 

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев