АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАМЕСТНИК КМЕТЪТ СТОЯН МАРКОВ НАГРАДИ ПОБЕДИТЕЛИТЕ ОТ НАЦИОНАЛНА ПРОЛЕТНА ЛАГЕР-ШКОЛА

Награди
04.04.2019 / 17:06

На официална церемония вчера зам. кметът по икономическото развитие Стоян Марков награди победителите от Националната пролетна лагер-школа за бизнес приложения с изкуствен интелект и облачни технологии за креативен дизайн.

Тя се проведе от 1 до 3 април в Сливен по инициатива на СПГ по строителство и геодезия „Арх. Г. Козаров“ и Стопански факултет към СУ „Св. Климент Охридски“. В нея се включиха над 80 преподаватели и ученици от цялата страна. Обучението завърши с професионални сертификационни изпити. Победителите от тях са Петър Петров и Валентин Ялъмов от Силистра, Мартин Скачков и Григор Дянков от Стара Загора, Диляна Желязкова, Станислава Петкова и Василена Димитрова от град Елена. Те се класираха и за националните финали на най-голямото в света ученическо състезание по информационни технологии и дигитален креативен дизайн http://www.moschampionship.com/ . Победителите от това състезание ще представят България на световните финали в Ню Йорк през месец юли тази година. Там те ще се борят за златни медали в конкуренцията на техни връстници от над 130 държави по целия свят.

По време на награждаването заместник кметът Марков поздрави всички участници, а на победителите пожела достойно представяне на България в предстоящите състезания.

Инициативата се осъществява с подкрепата на Община Сливен.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев